fredag 23 januari 2009

Varning för LCHF? part two

Nu är jag hemma, lite trött efter en veckas jobb, har hällt upp en stor kopp kaffe med extra mycket cocosfett. För övrigt är kokosolja - morgondagens medicin.

Har läst igenom aftonbladets artikel om Livsmedelsverkets varning igen, finns massor att ha åsikt om där.

För det första så är det ju ingen ny diet, bara att den är på nytt född för massorna, för det andra kan jag tycka att när det bevisligen finns så mycket människor som ätit denna kost en lång period nu, varför inte påbörja en "undersökning" på dessa personer och få svart på vitt med en gång. För det tredje borde de ta sig en allvarlig funderare på deras kostråd "tallriksmodellen" och mindre fett, om nu människor har följt deras råd i 20 år, Varför ökar fetman? Varför blir folk fetare och fetare? Varför får yngre och yngre folk hjärtinfarkter? Varför får fler och fler diabetes? När vi nu följt deras råd i 20 år så borde vi vara kärnfriska, inte som det är nu, fetare och sjukare än någonsin. Ring Ring.....

Mer negativa tankar om fett;
Vi äter för mycket fett
Äta fett är döden

Positiva tankar om LCHF och fett;
Du blir smalare av fet mat
Kostdoktorn
Läkartidningen.se
Professor Frostegård

Fortsättning lär nog följa. Upp till kamp gott folk.......

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Brasco sa...

nja...
Tveklöst så att Livsmedelsverkets kategoriskt låsta position ang kolhydraters positiva effekter ligger väl förankrad och, vågar man påstå, på gränsen till sponsrad av snabbmatsindustrins profithungriga etablisemang, genererar i en paralysiskt ensidig argumentatering. Dock är det så att i desperationens anda försöka uppnå den,(av vem framställda), ideala vikten och kroppsformen, är det lätt att frånse övriga aspekter som av natur är avgörande för människans medicinska välbefinnande. Att bortse från det faktum att människans kropp är en komplicerad maskin och därigenom helt ignorera Livsmedelsvekets rekomendationer ter sig inta bara dumt utan på gränsen till vanvett. Sannorlikt är det den tragiska explosionen av intagandet av godis,läsk och snabbmat som genererat i denna explosion av övervikt och medföljande sjukdomar som följd.
Kanske jag har fel, och alla synpunkter ang detta tages med nyfikenhet väl emot så länge de är sakliga och inte i vredesmod utkastade som ett försvar mot/för LCHF eller likväl mot/för Livsmedelsverkets ståndtagande.
Mvh Brasco (jo det kommer nog en blogg av mig snart :) )

nonhosonno sa...

Ojoj här var det en kommentar jag fick läsa några gånger.

Klart att det är det explosionsartade intaget av snabbmat, läsk och godis som är en jättebov, inte så konstigt då detta intag innehåller nästan bara kolhydrater = sockerkedjor samt fel fett, vilket gör oss feta och sjuka.

Människans kropp är en oerhört komplicerad maskin ja, men varför skall man följa livsmedelsverkets rekommendationer när de bevisligen bygger på fel fakta, gamla teorier som var modifierade för att passa syftet. Livsmedelsverkets rekommendationer bygger bl.a på en studie som heter The Seven Countries Study gjord av Ancel Keys, så varför följa råd byggda på en lögn?

Mvh