lördag 14 februari 2009

Ekologiskt kaffe?

Dagens middag blev fläskfilé med gräddsås, en stor klick bearnesås samt ett glas mjölk, resten av familjen tog pommes frites till.

Ibland köper jag billigt kaffe typ Coop Extra, men det får jag nog sluta med, enligt denna test så innehåller billigt kaffe 7 gånger mer nickel! Jag är en stor konsument av kaffe så det blir att gå över till ekologiskt, tyvärr svider det i plånboken men det är inget att göra.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så jättemycket..:-) Önskar dig en härlig alla hjärtans dag oxå :-)

nonhosonno sa...

Tackar :)

Spargrisens Mor sa...

Så´n fläskfilé brukar jag också göra, fast jag har den i ugnen, och med curry i grädden. Smarrrigt!
Ekologiskt kaffe är ett måste när det finns i affären. Jag använder kokkaffe, och det är inte ofta de har det ekologiskt här i min affär. Måste nog säga till om det!

Anonym sa...

Idag hämtade jag ut min första burk med cocosa extra virgin coconut oil (beställde via en fysisk hälsokostaffär så det blev väl inte det billigaste). Funderar bara på hur jag ska konsumera den... naturell eller kanske som du, i kaffet? Blir det inte lite "oljigt" att ta det i kaffet?

Har förövrigt gått ned 4kilo, vilket är mycket för mig då jag fuskat lite väl mycket samt inte väger så mycket till att börja med (gått ned från strax över 76 till strax under 73kg)

nonhosonno sa...

Mor:
Gott med curry, det får jag testa, tack för tipset. Japp det får bli ekologiskt i fortsättningen.

Robert -2k:
Jag trodde jag skulle spara på att köpa på nätet, beställde och betalade från en nätbutik tror inte dom har vanlig butik, men inga varor har dykt upp och dom svarar inte på mail, dom får tills på måndag på sig sen bryter helvetet lös.

Kanon med din viktnedgång, bra jobbat, kör du enbart LCHF? Förutom fusket då :) Använd den i kaffet, ta en tesked till varje kopp, du kommer bli fet runt läpparna men det är faktiskt gott. Till matlagning/stekning kan du köra smör eller cocosa pure, extra virgin blir lite dyr att använda till det tycker jag. Vad fick du betala för din burk?

Anonym sa...

Den kostade 179kr.
Det står på den att mycket av näringsämnena går förlorad om man steker eller kokar den, utan den ska tillsättas sist i matlagningen.

Såg att det fanns 5kg förpackningar på
www.crearome.se, kanske blir billigast i längden?

Jo jag kör bara LCHF just nu, men då jag kliver på en anställning nu på måndag så är det inte läge för lunchlåda precis utan jag måste jag tyvär äta ute varje lunch. Få se hur jag får ihop det...

nonhosonno sa...

Ok 144:- hittade jag den för på nätet och 199:- i min lokala hälsokost.

Perfekt till kaffe då eller ta en sked till ett glad ljummet vatten.

Ja det är nackdelen med att jobba, mycket utemat kan det bli, du får köpa kebabsallad :)

Tack för tipset om crearome, skall kolla upp det.

minna sa...

Jag kör med gevalia!=) Hoppas att ni får en mysig alla hjärtans dag=)

nonhosonno sa...

Tackar!