lördag 13 juli 2013

Skuldkvot

Efter att jag läst Per Pennings inlägg om skuld och räntekvoter satte jag mig och räknade på hur det ser ut för våran del. Vår skuldkvot uppgår till 268% och räntekvoten till 11%

Vi skall skriva om våra bolån i höst, och som tidigare noterat har jag planerat att öka amorteringen, vilket kommer göra oss nästintill skuldfria vid min pensionering. Billigare boende när inkomsterna sjunker.

Nu blir det en kopp kaffe ute i det sköna vädret, underbart tillvaro :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Spargrisens Mor sa...

Vi blev också skuldfria lagom före pensioneringen, vi är födda samma år jag och maken.
Det är skönt att inte ha skulder, räntor och amorteringar, när man är pensionär, och får mindre pengar att röra sig med. Utgifterna blir nu bara sop-, vatten-, el-, och försäkringsavgifter. Bilen drar lite bensinpengar, och när vi reser har vi pensionärsrabatter på alla resor med buss, tåg och flyg. Ingen av oss har medicinkostnader, förutom att jag tar Alvedon när det gör ont i höft och ben.
Äta ska man ju göra ändå, vare sig man har skulder eller inte.
Önskar dig en fortsatt bra sommar med familjen.

nonhosonno sa...

Tack!

Låter skönt att vara skuldfri :)

Önskar dig oxå en underbar sommar!

Erik J sa...

Tack för tipset om att se till att vara skuldfri vid pensionering. Skulle jag göra motsvarande kalkyl för egen del hade det inneburit en amortering på 9000 kr per månad fram tills pensionering (för mig och min fru). Tåls att tänka på...

nonhosonno sa...

Hej Erik, ja att vara skuldfri eller nästintill när inkomsterna krymper på ålderns höst är något bra att sikta på, vi har drygt 20 år på oss.