fredag 7 augusti 2009

Fasta utgifter!

Fasta månadsutgifter, vissa uträknade per månad:

Hus & hushåll:
Huslån 3382:-
Villaförsäkring 123:-
El 1700:-
Vatten & Avlopp 400:-
Bredband, digital tv, telefon 600:-
TV license 173:-
Mobiler 500:-
Dagis 1150:-
Träningskort 299:-
Postkodlotteriet 300:-

Bilar:
Bensin 1600:-
Bilförsäkring 215:-
Bilförsäkring 151:-
Bilskatt 310:-

Försäkringar:
Försäkring 70:-
Medlemsförsäkringar 345:-
Tandläkare 45:-

Lån:
LO-lån 1443:-
Krediter 2500:-

Kommer uppdatera listan allt eftersom, för justeringar samt att krediterna minskar månad för månad :) Någon som har tips eller ideér, kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Fru S sa...

Vad har ni för bilar som har så billiga försäkringar eller bor ni i skogen? Vi betalar 600kr/månad för vår lupo visserligen bor vi i en förort till sthlm.

Har kollat på den bilen vi funderar på att köpa (skoda octavia rs) och det billigaste jag hittat är 1100kr/månad om man inte tar ett lån via skoda för då kom vi ner i 866kr/månad för helförsäkring. Men som sagt så bor vi i sthlm-området och är relativt unga (23 & 28) kanske har med det att göra...

nonhosonno sa...

Vi har en Saab 9000 och en Hyundai Sonata, halvförsäkring på Saaben och bara trafik på Hyundaien, men vi bor typ i skogen :)

Åldern spelar roll samt att ni bor i Stockholm givetvis.

Fru S sa...

Ja att vi är unga och bor i ett lite sämre område i sthlm lär ju inte ses som positivt i försäkringsbolagens ögon i alla fall =)

nonhosonno sa...

Sant, försäkringsbolagen har många svepskäl till att höja premierna.

Krister H sa...

Läste att du skaffat en saab 1994, hur långt har den gått? Mitt privata bilägande är ett ambulerande experiment, kör uppåt 7000 mil/år.
Bara underhållskostnanden ligger på runt 3000 i mån i snitt. Bensin omk. 70.000 år. I regel är det reservdelarna som kostar mest, arb.kostn. verkstad ligger kring 800 kr. Mvh.

nonhosonno sa...

Krister H: Saaben har rullat 27.000 mil, så den är inte purfärsk, men jag vet historiken på den, så jag hoppas att den rullar några år, vi kommer köra ca 1500 mil om året med den.

Krister H sa...

Kör man "bara" 1500 mil/år är det nog inga problem. Är det kamrem på saaben får du kolla upp om den måste bytas. Annars är det ju bensintörsten, motorerna är rätt starka, och miljöaspekten som jag funderar över. Troligen är det skivbromsar bak, jag föredrar trumbromsar, ställer inte till lika stora problem, men då måste man välja ett motorsvagare alternativ.

nonhosonno sa...

På Saaben är det kedja, och den är kollad för ett antal mil sedan, och låter fortfarande bra. Skivor bak, en är lite sådär men fungerar :) Bensinpumpen skall vi kolla idag då den verkar lite ur balans. Drar under 0,9

Krister H sa...

Kamkedja är bra, tyvärr belatas vi bilägarna med onödigt dyra rembyten och dessutom huvudet med att hålla reda på nästa rembyte som varierar från fabrikat till annat gällande bytesintervallet. Det ideala är nog kamkedja, trumbromsar, 1,6 lit. motor, alltså golfklassen. Man måste kunna byta lampor själv utan verkstadsbesök, det är en säkerhetsfråga men också en ekonomisk.

nonhosonno sa...

Ja kedja på alla vore idealiskt. På nya bilar är det ju nästan hopplöst att kunna byta lampa själv, allt för att man skall in på verkstad.