måndag 3 augusti 2009

Jakten går vidare

En fast utgift på 1133:- är bortkopplad, vi gjorde slag i sak, det gick undan, som blixten :) Våran lilla Getz är såld, lånet borta, och en annan bil är inhandlad, en bil för pengarna som blev över. Det blev en modell större, en Saab 9000 årsmodell 1994 med metallic lack, riktigt fin bil. Ingen turbo som kan strula och ingen ac, så bensinförbrukningen sticker inte iväg. En Saab basic. Försäkringen blir samma eller lägre då det räcker med trafik. Skatten blir dock dyrare. Nu har vi två större äldre bilar, och gott med plats för våran familj, samt inga lån, känns superskönt! Yihaa! Perfekt inför frugans studier.

Per Penning har koll på slantarna med :) Köpstopp och ekonomi har haft lite bil i tankarna ett tag. Bra att få vädrat ut. Minna har gjort en riktigt bra ekonomisk resa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

minna sa...

Tack...men jisses vad jag slåss mot tanken att stiga in på mercedes och bara säga kasta nycklarna till en s class... =)
Bra gjort med getzen. Billiga bilar men livsfarliga vid krock..
Det blir ju nästan en extra månadslön ni sparar.=)

Spargrisens Mor sa...

Det där har du/ni räknat ut bra! Och var sin bil behövs ju när man bor utan bussar och tåg.
Här har vi gott om buss/tåg till stán, och åker så till/från jobben. Bilen är i gång mest när vi ska utanför city, eller bortom kommungränsen på någon resa eller så. Vore billigare att ta hyrbil de gånger man behöver en bil, men maken vill ha den där friheten med egen bil. Trots att det är dyrare med egen!

nonhosonno sa...

minna: tackar, ja det blir mycket pengar på ett år, och det var ju några år kvar att betala så det känns kalas. Ja förstår att du vill springa in och hämta en sprillans ny, tycker själv om större bilar :)

Mor: Ja det kommer bli kanon detta, vi har en bit till bussen och jag är ingen cykelkille, samt att det blir bökigt att lämna på skola och dagis, men bor man på landet så kostar det extra med bil, tyvärr. Det är en stor frihetskänsla så jag förstår din make :)