lördag 29 december 2012

2012 ett förlorat år

Jag spände bågen för 2012, men det mesta havererade, eller nja, var duktig åt ena hållet och misslyckades på andra.

Målsättningen med 2012 var,

Fortsatt snusfri.
Amortera bort de sista kortkrediterna, så när 2012 är till ända skall det inte finnas några lån/krediter förutom bostadslån, medlemslån och ev billån.
En viktnedgång på 20kg, väger idag 30 december 2011 110kg.
Radikal minskning av filminköp, dvd och blu-ray.
Minska utgifterna på dobbel och tidningar.

Utfallet blev inte som jag planerade, gamla vanor är svåra att bryta, så vad hände?

Jag började snusa igen, första veckan på semestern åkte en prilla in och sen var det kört, vet inte riktigt varför, det bara blev så, tycker det är hiskeligt gott.

Vi har amorterat duktigt under året, billånet är betalt och borta, bostadslån och medlemslån har minskat som planerat, dock har vi kortkrediter kvar, har under året amorterat av, nyttjat, amorterat, nyttjat, så där har vi fallerat, finns lite kvar att göra, bara att kämpa på.

Viktnedgången havererade totalt, väger idag 110,8 kg en ökning med 0,8 kg under året. Var verkligen taggad och var ute och promenerade flera gånger i veckan, efter min längsta promenad tog det bara stopp, gick inte ut efter det. Motivationen rann av mig.

Inköp av film under 2012 ligger för högt, men där har beteendet brutits och framtiden ser ljus ut.

Utgifterna på dobbel är oförändrad men på tidningar minskad.

2012 blev lite av ett förlorat år men jag har planer för 2013, och känner mig ändå rätt tillfreds med hur det gått.

Har fått ihop några stycken som också är intresserade av att ta tag i vikten, så efter helgerna nu skall vi dra igång, det blir förhoppningsvis lite enklare när man kan peppa varann.

Hur har ditt 2012 gått?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Per Penning sa...

Bra jobbat. Bara att komma igen! :)

nonhosonno sa...

Tackar! Japp bara att kämpa på :)

Spartacus sa...

Du ska se att du fixar resten av målen 2013! :)

nonhosonno sa...

Japp nu har jag ett nytt fräscht år på mig :)

minna sa...

det är bara att kämpa på!Du kanske ska bara fokusera på två mål eller ett? Blir enklare så. Jag hade som mål förut att bara gå ner tre kilo och hålla dessa borta. Gick fort att gå ner, svårare att hålla detta. Sen gick det enkelt. Sen tog jag två kilo till...tog lång tid...men nu är jag nästan i hamn..

nonhosonno sa...

minna, jo jag spände nog bågen lite för mycket, helt klart är det enklare att fokusera på färre mål, och med vikten är det riktigt svårt! Bra jobbat till dig, svårt att hålla önskad vikt.

Anonym sa...

Betr vikten. Fokusera på mängden kalorier. Fett eller socker kvittar. Det blir fett av båda om du får i dig för mycket mot vad som används. Lär känna hur mycket du stoppar i dig. För dagbok. Notera vad du äter och varför.
Gör medvetna val.
Betr snus - Jag stoppade det under tuggan, tuggade runt det i mun. Svalde det så det brände i halsen. Gör det framför spegeln. Tänk, säg högt negativa saker om dig och ditt snusande. Till slut blir du väldigt trött på skiten. Så gjorde jag för 30 år sen, aldrig mer blev resultatet!

nonhosonno sa...

Anonym: tack för tipsen, tugga och svälja snus låter inget vidare :)