tisdag 11 december 2012

All Inclusive

För er som är travintresserade eller bara tycker det är roligt med hästar har det i dagarna startats ett nytt koncept liknande Trav 1609. All Inclusive Racing, ett andelsägande, inga aktier, utan andelar i tävlingsrätten.

Tränaren Per Nordström har köpt in 2st unghästar, ett sto vid namn Celine Sisu och en hingst med namn Dracula Hornline, det finns 1500 andelar per häst och priset per andel är 850:- som en engångskostnad, inga ytterligare kostnader tillkommer. Andelsägarna är med och delar på det ev överskott som hästarna springer in, utdelning en gång per år.

Mer info finns på All Inclusive Racing, anmälan samt om hästarna.

Har själv lämnat in anmälan om 1st andel per häst, spännande koncept samt att det skall bli roligt att följa utvecklingen med möjlighet att tjäna någon extra krona.

Det finns givetvis inga garantier för att hästarna springer in några större summor, så man får se det som ett spel, en chansning.

Hoppas vi ses i vinnarcirkeln :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skänk de pengarna till något bättre typ cancerfonden istället. Den som har något sinne för matta borde snabbt kunna räkna ut att Per Nordström inte tar någon som helst risk i detta ”lilla projekt”. 1500 andelar x 2 hästar x 850:- ger den gode Nordström drygt 2,5 miljoner kr att spendera , de pengarna kommer med råge att räcka tills hästarna startar och sedan ska han räkna bort alla de löpande kostnaderna mot eventuella prispengar innan det blir aktuellt med något utbetalning. Som exempel så hade Denim Bokos presationer (970.000:-) med detta upplägg i år givit andelägarna ca 450:-/andel enligt det prisuppgifter som angivits i konceptet.
Intressant? Knappast...

nonhosonno sa...

Hejsan Anonym, tack för kommentaren.

Jag tycker iallafall att det är ett spännande koncept, och leker jag lite med dina siffror så skulle jag efter 4 år fördubblat mitt insatta kapital, helt ok för mig :)

Anonym sa...

De båda hästarna skulle behöva tjäna 4 miljoner var för att du ska fördubbla din insatts! Hur sannolikt är det???
Nordström framställer sig själv som "risktagare" men sanningen är den att han har tjänat en rejäl slant på det här även om hästarna inte springer en enda krona.
Det är andelsägarna som hela tar risken! Och det kan man ju göra om man vill bidra till Nordströms försörjning…

nonhosonno sa...

Hej igen, jag har inte sagt att det är sannolikt, gick på exemplet ovan, men det är inte omöjligt :)

Att hitta en eller två hästar som skall tillhöra toppskiktet är som ett spel, en chansning, det kan falla riktigt väl ut eller så skiter det sig, men så är det väl med det mesta gällande investeringar, pengar och spel, svårt att sia om framtiden.

För egen del passar detta fint, jag har inte de ekonomiska musklerna som krävs för att köpa en egen travhäst med alla kostnader det drar med sig, samt att jag inte har sinne för att hitta en "bra" häst, men med detta koncept kan jag med en liten investering få vara med och leka lite, och ler fru fortuna så kanske det kan bli några kronor tillbaks.