måndag 17 september 2012

Besparing

Idag damp sista räkningen på Telias bredband, digital-tv och ip telefoni ner i lådan, det som återstår nu är sluträkning på samtalskostnaden, skönt att få ett avslut på det, sköna slantar att spara.

Har övergått till Tele2 och mobilt bredband 249:- per månad, kopplade även på hemtelefoni över mobilnätet 49:- per månad, stod länge i valet och kvalet att helt skippa hemtelefoni, men då några av barnens kompisar samt släktingar ringer till hemtelefonen valde jag att fortsätta, blir dock ingen större samtalskostnad då vi ringer lite ut från den.

Ny fast månadskostnad blir framöver 298:- mot tidigare 667:- dock står vi utan tv kanaler, men vi får köra det på prov och se hur det fungerar, skulle det kännas stenåldern får jag omvärdera och skaffa något som passar vårt behov och då till en ok månadskostnad.

Det finns ju några gratis play kanaler där ute, så helt utan blir vi inte, sen om det fungerar fullt ut med begränsningen på datamängden återstår ju att se, fungerar det smärtfritt kan man koppla på någon billig betaltjänst om vi vill utöka utbudet.

Fungerar det inte, får jag överväga en hederlig gammal antenn för standardutbudet.

Näst sista räkningen på ett avslutat mobilabonnemang dök oxå upp, sedan 123:- rikare :)

Hur är du uppkopplad och vilka tjänster nyttjar du?

Läs även andra bloggares åsikter om ,


3 kommentarer:

Anonym sa...

Har haft kabeltv i 25 år men har dumpat det helt och hållet nu.

Amatörens aktieblogg sa...

Vi har inte så mycket kostnader hemma.
På tvn har vi SVT 1 & 2 samt tv 4 & 6, som man får gratis. Och jag skulle inte påstå att vi saknar någon kanal. Tjejen tittar lite på de olika playkanalern och jag har i perioder tidigare haft viaplay för att kunna titta på PL.

Sen ingår internet i hyran i vår brf vilket är smidigt.

Största kostnaden är mobiltelefonerna då både jag och tjejen har abonnemang totalkostnaden på det burkar vara ca 250 SEK/månad.

nonhosonno sa...

Anonym: pengar att spara :)

Amatörens aktieblogg: riktigt bra med internet i hyran!