tisdag 25 september 2012

Lönedag!

Pengarna på banken, lönen har kommit, nya sköna :)

Både jag och frugan fick det retroaktiva denna månaden, en extra hög med pengar, så helt plötsligt har vi en halv fru lön extra, riktigt trevligt! Glömt bort att frugan också väntade på retroaktiva pengar, så blev glatt överraskad :)

En slant går till renoveringen, en slant buffrar vi och en liten hög skall vi bränna på något som berikar vår tillvaro. Jag älskar verkligen extra pengar :)

I november börjar min beredskap igen, en extra ersättning som kommer med lönen, den är även höjd sen förra säsongen, riktigt trevligt. Extra pengar som täcker vinterns kostnad för elförbrukningen, kan inte bli bättre :)

Har du fått in deg idag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Ola sa...

Käpp, nya friska kulor rullade in vid midnatt :) hur stor del av er nettoinkomst sparar ni långsiktigt och vad får detta sparande användas till?

nonhosonno sa...

Underbart :)

Netto ligger vi just nu runt 15%, men det är uppdelat på många olika poster.

En liten del till barnen.

En hundring in på ett glasögonskonto.

Resten är fördelat på bilkontot samt buffert, buffertkontot just nu är en kombo där vi plockar till renoveringen av huset, men när det är klart blir det uppdelat i tre, hus, buffert (långsiktig) samt semester.

Den långsiktiga bufferten är framförallt tänkt att nyttjas om något tråkigt skulle hända och man skulle stå utan lön, men kommer säkert nyttjas lite om t.ex tv skulle paja.

Det är ett pusslande, men snart ligger strukturen klar :)