söndag 11 juni 2017

Privatekonomi

Håller på och pusslar ihop några bitar av pusslet som aldrig blir klart, privatekonomin, det finns alltid någon bit att lägga, eller flytta.

Har lagt och flyttat många bitar den senaste tiden, bolån, elavtal och mobilabonnemang, denna veckan har jag tagit tag i kategorin privatlån, något vi amorterar extra på, och för att få till det extra bra har jag kontaktat SBAB om vi kan flytta över det till dom, få till en bättre ränta än vi har idag, och det ser ljust ut, förhandling pågår.

Kommer i veckan betala in de sista tusenlapparna på ett kort med nyttjad kredit som jag kommer avsluta, ett kort som hängt med ett bra tag, men som från augusti införs en årsavgift på, och det är onödigt att åka på den utgiften oxå nu när skulden snart är borta, så en liten kraftansträngning och in med de sista slantarna, där kom skatteåterbäringen bra till hands.

Jag blir motiverad och taggad av sparade hundralappar, lite barnsligt glädjefylld faktiskt, men ekonomin är god och livet är underbart.

Knegar på, men bara ett extrapass kvar denna månad, sedan blir det inget förrän slutet av augusti, har faktiskt strukit alla möten, uppdrag och extrajobb från almanackan från midsommar och framåt, 8 veckor inkl 4 veckors semester skall vigas åt familj och egentid.

Inga kommentarer: