lördag 11 mars 2017

Investera eller amortera

Tillbringat morgontimmarna med att kolla in olika bloggkollegors investeringsportföljer, i jakt på spännande projekt och aktier som jag inte fått upp ögonen för, och så man kan få lite tips och tankeverksamhet inför framtiden.

Har för tillfället pausat mitt månadssparande till ISK portföljen och kommer de kommande månaderna lägga lite extra krut på vårt amorterande, få in så mycket det går nu när lönekuvertet är lite större. Blir amortera framför investera en tid framåt.

Frugans CSN lån betalar vi oxå in under dessa månader så är det klart sen för året.

Har de senaste månaderna gjort många förändringar i diverse avtal, huslån och tjänster, minskat utgifterna, ett ständigt pågående arbete för att få behålla så mycket av pengarna i vår egna kassa.

Vi har nu 7 månader kvar på privatleasingen av frugans bil, sedan lämnas den tillbaks, och då behåller vi ytterligare drygt 2000:- per månad. Min gamla Saab är ju genomgången med lite nya delar och kommer då brukas för fullt igen, vilket känns som ett mycket bra beslut.

4 kommentarer:

kronantillmiljonen.se sa...

Tack så mycket för omnämnandet Vill Ha Allt :)

nonhosonno sa...

Varsågod :)

Aktiepappa sa...

Jag tycker att amortering är en väldigt bra form av sparande. Det är en helt riskfri typ av sparande och känslan när man är skuldfri är riktigt riktigt fin.

nonhosonno sa...

Ja amortera är riktigt sunt, mot skuldfrihet :)