tisdag 25 oktober 2011

Friskprofilen


Ja då har jag fått min dom, en stor tjockis med sämst kondition! Vilket jag redan visste :)

BMI 31,4
Övre blodtryck 140
Undre blodtryck 85
Kolesterol 4,41
Socker 4,1
Kondition 1

Blodtrycket det övre skall inte vara högre, men är samma som vid förra kontrollen för 2-3år sedan, så det är väl normalt för mig då.

Kolesterol och socker bra värden, till och med lite lägre än sist.

BMI och kondition är inte bra, vilket har sin förklaring i att jag inte motionerat tillräckligt och då väger för mycket.

Pratade om ryggen, och om att jag ibland har känningar i fötterna/benen, en förklaring kan ju vara att jag inte motionerar tillräckligt, och att jag blir stel av det, vikten spelar in, eller att det fot onda i kombination med ryggen kan vara att jag är "sne" typ.

Ett besök till specialist ordinerades, så jag får nog snällt försöka boka in ett möte med någon kunnig inom området.

Summa summarum, en 40-åring som börjar få lite krämpor, bra värden, men med för hög vikt.

Slår du det Per?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att du kan komma i bra form. Du vet nog vad du behöver göra. Bestäm dig bara. Nu har du värdena och du kan ha mycket bättre värden och hälsa om sex månader.
Tänk bara att du kan göra det. Man klarar alltid mer än man tror. Det känns löjligt att skriva den slita frasen, men det är sant.
Ett exempel: En kille läste om Vätternrundan. Du vet, tävlingen där man cyklar 30 mil. Han slog vad med en kompis att han kunde klara det och mer därtill. Killen var ingen elitidrottsman. Men han gillade ju att cykla. Vad hände? Killen cyklade 30 mil på en dag. Nästa dag cyklade han 30 mil till. Ingen klungcykling, ingen hjälp. Visst var han nog lite galen, och han fick slita. Men ha sa att det var nästan 100% metalt. Han hade bestämt sig helt enkelt.

nonhosonno sa...

Tack för peppen! Ja det handlar givetvis om att bestämma sig. Har börjat simma så det gäller bara att göra det med kontinuitet nu, och sedan öka tiden i vattnet.