måndag 10 oktober 2011

Där rök den!

Ja då var det dax för nästa utgift, vår elpanna uppträde underligt igår, varmvattnet värmdes upp till över 80 grader, det var ju tur att jag tog en sväng ner i källaren och kände att det luktade varmt, så slog ett getöga på den, fick snabbt och lustigt kapa strömmen.

Den fick stå avstängd ett tag, slog sedan på den i förhoppningen att något hängt sig efter nattens köldknäpp, och den startade fint, enda problemet nu var att vattnet värmdes bara till 20 grader, vilket blir lite kallt att duscha i :(

Ringde idag firman som installerat den och de kontaktade serviceombudet som snabbt var på plats, fick åka iväg från jobbet en stund för att öppna, imponerad faktiskt, snabba ryck, bra service!

Ett kretskort hade sett bättre dagar, och en shunt likaså, lämnade hemmet för ett möte och tillbaks till jobb, kom hem runt 17 tiden, och kände direkt att här var det varmt, elementen var lika varma som om det vore -20 grader ute, studsade ner för trapporna och kollade, värme symbolen visade 43 grader! Vanligtvis ligger den strax över 20, försökte kolla så gott jag kunde de olika inställningarna men svårt att se när man inte riktigt vet vad man skall leta efter.

Ringde numret som ringt upp mig, och fick svar, kanon, klockan var 17.30 och killen var hemma, men han lotsade mig igenom inställningarna, vi hittade dock inget fel, så han får komma tillbaks imorgon och fortsätta felsökningen. Stängde av pannan.

Ja slutnotan på detta blir nog inte jättespännande, speciellt inte nu då vi tömt oss rejält vid takbytet, men jag kan kanske betala med luft?

Pannan en IVT är 5-6år, har varit nöjd med den hittills och den har fungerat, men någon vidare kvalité på sakerna är det inte nu för tiden den saken är klar.

Det kostar med eget boende!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: