söndag 12 juni 2016

Sålt!

Sålde mina Resurs Holding i veckan till teckningskursen 55:- så gick jämnt ut förutom courtaget på några kronor.

Har valt att teckna mig för AcadeMedia, går kursen upp på första handelsdagen (som jag hoppas) kommer jag sälja och plocka hem vinsten.

Någon annan som tecknat sig?

4 kommentarer:

Sparo sa...

Resurs sålde jag dag 1, med pyttevinst. Har tecknat Academedia, men där kommer du nog hinna sälja innan mig för jag kan tänka mig att behålla den ett tag och även köpa till fler. Fast allt hänger på hur många jag får och hur börsen och aktien rör sig. Resurs var inte heller ett teckna/sälj-case för mig, men blev det snabbt efter den håglösa inledningen.

nonhosonno sa...

Misstänker att tilldelningen blir 50-100st i Academedia. Ja Resurs blev inte som jag trodde, men tur jag klev av i veckan, slutkursen i fredags var inte spännande alls.

Sparo sa...

Jag tycker att jag hamnar fel i nästan varenda IPO (Resurs var ett undantag, men trots att jag tecknade på dubbla konton blev vinsten typ 200 spänn). Antingen tecknar jag inte alls och aktien sticker upp i himlen. Eller också tecknar jag, säljer med fjuttvinst innan aktien sticker iväg. Eller också köper jag till extra och sen faller aktien.

Mitt grundproblem är just den knappa tilldelningen. Jag vill inte ha så små poster i depån, det kostar ibland 1 % i säljcourtage. Kanske borde jag starta en separat depå med minicourtage där jag accepterar att ligga kvar med börsposter på 5000 kr. För jag vill inte heller strunta helt i dem, vinsten överstiger irritationen (om än knappt).

nonhosonno sa...

Ja nu får vi hoppas vi hamnar rätt denna gången, hade ju varit trevligt :)