tisdag 29 oktober 2013

Råd till lottovinnare

Den 9 oktober vann en man i Stockholm Drömvinsten på över 150 miljoner kronor och en och en halv vecka senare kammade en ensam spelare i Kalifornien hem 213 miljoner dollar i Powerball lotto. Din första tanke är säkert att de aldrig mera kommer att behöva oroa sig för pengar, men med stora vinster kommer många svåra beslut och det lönar sig att se över sina ekonomiska vanor om man vill att vinsten ska vara under en längre period och komma nära och kära till gagn.

Här följer fem råd för lottovinnare som kan vara bra att lägga på minnet för den som tycker om att lämna in en lottorad lite då och då och drömma om en storvinst. Man vet aldrig när turen slår till!
  1. Skaffa dig bra rådgivare som är vana att hantera stora summor och kan avgöra hur du bäst bevarar och ökar din vinst. Ha gärna fler än en rådgivare, så att de balanserar varandra.
  2. Betala först av alla dina skulder: huslån, billån m.m.. Använd inte heller din vinst till att genast låna mera pengar på banken för att t.ex. starta en firma eller bygga ett hus på ett ogenomtänkt sätt.
  3. Undvik huvudlösa inköp och märkbara förändringar i din livsstil under den första tiden efter vinsten. Landa först i det som hänt och gör upp en plan för vinsten. Sätt åt sidan en bestämd summa för månatliga extrautgifter för att kunna fira din nyfunna rikedom på ett kontrollerat sätt.
  4. Försök att spendera avkastningen på vinsten och inte själva vinsten. Om du inte är van att röra dig med mycket pengar kan detta vara ett bra sätt att begränsa sig själv.
  5. Investera pengarna på ett säkert sätt. Fall inte för investeringar som du inte själv förstår dig på eller som låter för bra för att vara sanna.

Om du vill bli den som de här råden vänder sig till måste du först av allt köpa en lottokupong. Tänk på att du lika gärna kan delta i ett lotteri där huvudpriset är flera gånger större än i Sveriges lotto, men där insatsen och spelförfarandet knappt skiljer sig åt. Läs mer om globalt lotto hos theLotter.com och spela lotto online i världens största dragningar.


Skribenten är Lisa Carlberg, Content Writer på www.thelotter.com

Inga kommentarer: