fredag 8 april 2011

Sommarbil

Ja nu är frugans bil klar, sommardäck på och nytvättad, looking good :) Min har varit fit for fight i drygt 2 veckor.

Fyllde även upp tanken, det kostade 799:- riktigt dyrt, betalade 14.08 per liter, fruktansvärt pris, hur skoj blir det om ett år när bensinpriset spås ligga på 18:-/litern, det betyder runt 1000:- för en tank på hennes bil, en tank som räcker typ 2 veckor!

Min bil kostar idag ca 650:- att tanka upp, och vid ett liter pris på 18:- hamnar det på ca 830:- för full tank, och då min drar lite mer än hennes får jag nog tanka 2 1/2 gång per månad.

Jag gillar inte att åka smått, men det får nog snart tänkas om här, det är riktigt dyrt att åka törstig V6:a finns det någon liten rolig bil tro, som det händer grejer när man trycker på gasen och som man även sitter riktigt bekvämt i tro? Diesel verkar inte vara något bra val?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Spargrisens Mor sa...

Med de bensinpriserna så är det skönt att kunna åka buss eller länståget. Månadskortet är ff billigare än bensinkostnaden per månad.
Dock, inte alla som bor i by på landet som kan välja buss o tåg, i stället för bilen/-arna, för sitt jobb-pendlande.

Anonym sa...

det är riktigt skönt å starta v8an cabba ner och glida iväg... då skiter man i vad det kostar och mår gott när man kör förbi nån miljöpartist på cykel :)

john sa...

Vänta några år, då kommer det finnas bilar med effektiva hybridmotorer som inte drar mer än 0,3 l/milen även om du kör "aggresivt". Då gör det inte så mycket om bensinpriset ligger på 20kr/litern.

Å andra sidan kostar säkert en sådan bil några hundra tusen men det är en annan femma =)

Mvh //Ekonomisk Trygghet

nonhosonno sa...

Mor: Mycket pengar att spara där, här skulle det nog passa bättre med en eu moppe, något att fundera på :) sommartid iallafall.

Anonym: V8 låter nice :)

john: Ja inköpspriset blir nog inte att leka med, men den går billigt :)