söndag 4 oktober 2009

Ekonomisk status v.40

PPM portföljen står still, ligger på 32% upp i år, men bytet av Franklin till Baring Hong Kong var ingen hit, den har gått ner 3% sedan bytet tidigare i år, resterande fonder har gått upp mellan 32-49% i år.

Har ju lagt buffertsparandet och aktieköpen lite på is, och det känns bra, betalar av så mycket det går på våra krediter, de har följt med länge nu, och nu skall de bort, prognosen ser bra ut, när detta år är till ända så har vi förhoppningsvis nått långt, kommer sedan sänka krediten som man kan använda på kortet till max 10.000:- utifall yttersta nödfall, två kort skall klippas och sägas upp.

Funderar på att ringa till banken för en rådgivning, en total genomgång och se vad dom säger, om dom har tips, ideér, förslag eller kan erbjuda någon helhetslösning som skulle gynna oss, vi har ju våra lån och sparande lite utspritt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Per Penning sa...

Det låter klokt och i rätt ordning. Även om det kan ta emot så är krediterna inget kul att ha. Jag tror att man mår bättre utan dem. :)

nonhosonno sa...

Ja man mår bättre utan dem, skönt när de är borta :)

john sa...

Hoppas du får ordning på allt. Precis som du säger är det bra att ha allt samlat så man får lite bättre koll. Jag har lovat mig själv att aldrig köpa något mer på avbetalning, förutom hus då... Just nu har jag en mobiltelefon och en bärbar dator med min sambo som måste betalas av innan jag/vi är helt skuldfria.

nonhosonno sa...

Japp. Hädanefter blir det sparade pengar som går till inköp, inga mer köp på avbetalningar här heller.

Imperiet sa...

Låter vettigt, avbetalningar leder bara till problem. Har sett många fastna i skiten pga det, bästa är att använda egna pengar. ett eget buffertkonto är grymt, så kan man låna av sig själv om det krisar.

Såg att du lagt upp en länk till min blogg i ett föregående inlägg, tack för det! :)

minna sa...

gud vad skönt! Du har helt rätt, bort med alla avbetalningar och minska kortkrediterna! Bra jobbat!

nonhosonno sa...

Imperiet: Varsågod :)

minna: Tack!