lördag 4 augusti 2018

Valkompasser

Det börjar dra ihop sig till val, kommun, landsting och riksdag. Har gjort diverse valkompasser på Aftonbladet, Expressen, SVT och TT.

Blir inte klok på mig själv, vet var jag har hjärtat, eller tror det iallafall, men det är inte alltid att "mitt parti" har samma inriktning, tankar och idéer som jag har.

Läser och följer debatter både lokalt och på riksnivå, blandad kompott från "mitt parti", vissa frågor stämmer överens med mitt tänk, andra inte.

Engagerar mig ju lite aktivt lokalt här och saken borde vara biff, men resultaten från Valkompasserna och då speciellt på lokal nivå säger annorlunda, det ställer till det och man får funderingar.

Vi har det bra, medellöner, villa, bilar m.m. så det går ingen nöd på oss, men man funderar ju och vill att framtiden skall vara fortsatt fin, barnen kommer växa upp och förhoppningsvis få egna barn.

Hur vill jag att Sverige och närmiljön ser ut för oss, våra nära och kära, skall se ut i framtiden?

Röstar jag rätt? Det är ju frågan det?!

Har ni klar för er var ni kommer lägga er röst?


*"mitt parti" är det jag röstat på tidigare, men vad det blir nu är ju den gyllene frågan som jag måste ta ställning till

9 kommentarer:

Marcus Månsson sa...

Glasklart. Får vara slut på den här cirkusen dom kallar regeringen nu.
Bara att hoppas att fler tycker som jag. Sossarna hade kanske klarat de hela bättre om inte kommunister och miljömuppar gjort allt för att sabba.

Frilosofen sa...

Intressant att du, trots valkompassens resultat, verkar ha bestämt dig förvilket parti som ändå är ditt. Tyder på att det är viktigare för dig att identifiera dig som något du egentligen inte är, än att rösta på de vars politik du håller med om. Detta identitetssökandet är så vanligt och sätter så många käppar i hjulet för människor. Jag ser det faktiskt som ganska skrattretande att så många människor har ”sitt parti” som de inte ens håller med i många frågor. Men det är väl bekvämt att outsourca tankeverksamheten och slippa ta ställning själv.

Marcus Månsson sa...

Jag var kanske otydlig.
Valkompassen stämmer mycket bra med det parti jag tänker rösta på.
O de e inte sossarna.
Menade bara att dom hade nog gjort jobbet bättre ensamma utan mp och v.

nonhosonno sa...

Tackar för era kommentarer!

Marcus: Gött att det är glasklart :)

Frilosofen: Jag menar med "mitt parti" det jag röstat på tidigare, men inte säkert att rösten hamnar där igen, det är det jag måste ta ställning till.

kalle sa...

Inget parti i 7-klövern förtjänar någonsin mer någon röst. Jag röstar MED, det vettigaste alternativet av alla. Tyvärr har de inte riktigt nått ut till allmänheten, delvis naturligtvis tystade av SVT (Statens Vänster Tv). Men jag hoppas att de iallafall når över 4% gränsen.

nonhosonno sa...

Hej Kalle, de har jag faktiskt ingen koll på alls, men skall googla mig fram, tackar!

Aktiepappa sa...

De där valkompasserna är lite roliga men jag har alltid hamnat på det parti jag tänkt rösta på så nu har jag faktiskt slutat göra dem. Har kopp på vilket parti jag kommer rässta på i september. Dock har jag svårt att tycka om någon av våra kära politiker. De visar gång på gång att de inte lever i verkligheten och att de tycker att vi väljare är dumskallar.

Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

nonhosonno sa...

Hejsan Aktiepappa! Kanon då är det bara att vara redo med valsedeln :) Ja många av dem lever inte som de lär :(

Maria Andrea sa...

Efter att ha läst kommer du att hålla med mig om att denna information är väldigt bra att dela med dig här, jag tror att dess vilja också inspirerar andra eftersom jag har funnit lycka och glädje i mitt äktenskap idag, jag är ett levande vittne som det fungerar för mig , min man kommer tillbaka hem efter 2 år av skilsmässa, det är nästan otroligt men mirakulöst.
Jag heter Anders Maria, från Buenos Aires - Argentina, jag är medicinsk doktor vid yrke. För några veckor sedan läste jag liknande kommentarer om en relationsrådgivning Bloggpost om en USA-kvinna som heter Theresa, hon vittnade om hur hon återställde äkta kärlek och lita på hennes brutna äktenskap, sa hon Dr.Oduduwa som hjälpte henne att förena med man efter flera månader av separation. Jag var så lycklig att läsa det coment och jag kopierade ut Dr.Oduduwa personlig e-postadress för att kommunicera med honom personligen för hjälp omedelbart hjälp att ta tillbaka min ex mans hem {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
Förra veckan måndag morgon skickar jag ett e-postmeddelande för att kommunicera med samma doktor Oduduwa för hjälp.
För två månader sedan hade jag stor kamp med min man Anders såg han rakt in i mina ögon; sade att vårt äktenskap är över, han sa att han var färdig med vårt äktenskap, tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Kanada med en annan kvinna, sedan dess har jag försökt ringa och skicka meddelanden till honom genom telefoner, socialmedian och email men han blockerade helt min linje från att nå honom och vår son Felix var med honom och jag kunde inte höra mina söner röst, den här smärtan har jag gått igenom hela mitt liv fram till dagen jag mötte Stora DrOduduwa Love Spell Caster, jag var så frustrerad och behövde hjälp för att åtminstone komma att prata med vår son Felix, jag var läst för att be om ursäkt även när vi båda vet att han gjorde mig skyldig, tog han min son ifrån mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag hade desperat behov av brådskande hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hjälpa mig att få tillbaka min make hem med min son Felix . Dr Oduduwa försäkrade mig emellertid om att han kan hjälpa mig att återvända tillbaka till min man och barnet hemma inom 7 dagar efter kärleksstavning böner, jag blev chockad och jag försökte, jag följ noga hans instruktioner steg för steg. Två dagar efter att Droduduwa sade att han gjort färdiga förtrollande kärleksstavningskraftar i luften vid Tempelverket, blev alla dessa gjort av honom ensam, jag gjorde ingenting för att bara tillhandahålla nödvändiga föremål. Samma natt ringde min make Anders mig på mobil för att be om ursäkt, han var väldigt snäll och pratade med mig, han kände mig väldigt ledsen för allt han gjorde för att skada mig. Anders återvänder hem med vår Felix. Jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin. Jag kommer för alltid att uppskatta och tacka Oduduwa. Jag lovar att dela mitt goda nyhets vittnesbörd till mina vänner och alla här ute i världen.
Oduduwa berättade också att han har begåvade befogenheter för att lösa utmaningar i livet.
 * Love Spells Win-Back Ex älskare
* Framgång och befordran Talismanring * Lycklig charmring.
* avdelningar - SKYDD HÖG
* Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, botemedel mot cancer
  Sjukdom, Cure HIV, högt blodtryck.
* fruktbarhet magi
* Lucky Lotter Numbers
* BLESSED RING FOR WINNING - SPEL etc.
Du är mycket lycklig att läsa mitt goda nya vittnesbörd här ute idag, det fungerar för mig. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.
WhatsApp: +79268011965