söndag 14 november 2021

Jobbfunderingar?

Sitter och funderar över arbetslivet och ett beslut som behöver fattas. Har blivit erbjuden ett nytt jobb, liknande arbetsuppgifter med lite annan inriktning hos en annan arbetsgivare.

Större arbetsgivare, samma ort, likvärdiga arbetstider, utökade antal tjänster så får vara med och utforma nya laget, lite högre lön, ytterligare 7st semesterdagar per år.

Trivs bra idag, ordentlig arbetsgivare och bra arbetskamrater, så allt toppen, så lite småjobbigt beslut, dock väger semesterdagar och lön givetvis tungt, och vad skall man tveka på egentligen? Nyttigt med lite nytt, en ny utmaning, lära känna/träffa nya personer. En typ av personlig utveckling.

Full hjärnaktivitet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser under fliken mål 2026 att du vill
"Lyfta del av avtalspension från februari 2026, gå ner till halvtid hos nuvarande arbetsgivare"

Har du kontrollerat att du kan ta ut avtalspension samtidigt som du har inkomst av tjänst (lönearbete)? Vad står det i avtalsvillkoren?

En del avtal stipulerar att du inte får ha arbetsinkomst och samtigt ta ut från försäkringen/pensionen, och om det är så i ditt fall faller både ditt scenario A och B om jag förstått det rätt?

Och för att återknyta till dagens inlägg, om avtalsvillkoren så tillåter, kan du med eventuellt byte av arbetsgivare gå ner i arbetstid? dvs har du undersökt att den nya arbetsgivaren i praktiken tillåter det, finns det exempel på det nu där personal tillåts göra det? är det något som ska skrivas in i anställningsavtalet för att säkra upp det när det är dags om partiell exit om ca fyra år?

nonhosonno sa...

Hejsan! Finns inget i mina avtalsvillkor om detta vad jag kan hitta. Har även ställt frågan till ett av företagen som har hand om avtalspensioner ang att plocka ut avtalspension och gå i "pension" och vad som händer om personen sen fortsätter jobba delvis, ställde frågan även vad som händer "riktig" pensionär, då många faktiskt går i pension och sen jobbar vidare på deltid/timmar och/eller hos företag som bl.a Veteranpoolen. Fick inget direkt svar på frågan då den frågeställningen inte varit på bordet tidigare och det inte varit ett aktuellt problem, utan tanken är att man går i pension och ej skall jobba, alt ta X% pension och jobba X% tid, men som det ser ut nu så verkar det inte hända något om man jobbar lite grann.

Har ej ställt frågan till den ev nya arbetsgivaren hur de förhåller sig till deltidsarbete, en frågeställning jag återkommer till.

Anonym sa...

Wynn Slots | Slots | Gaming and Casino | SEGA
Enjoy a collection of exclusive slots and table games created for a thrilling gaming experience. Choose from our 바카라 wide selection of slot 샌즈카지노 machines for free! 메리트 카지노 고객센터