tisdag 8 november 2011

Ny bil

Fick domen på frugans bil idag, ur trampnings lager kass, samt ev byte av kopplingspaket, oljudet som hördes förutom tjutande koppling var kam kedjan som sett sina bästa dagar och behöver fixas, en riktigt otrevlig överraskning, så summa för att få allt fixat ca 7000:- vilket inte känns motiverat på en gammal bil, då man inte vet vad som väntar runt hörnet. Det jag måste sova på är, skall jag ta hem den i trasigt skick och skrota eller laga ur trampnings lagret för 2000:- och sedan försöka sälja den och få några tusen för den?

Efter gemensamt beslut åkte jag och bokade en ny bil, en VW Polo, privatleasing, som kommer kosta oss 2205:- per månad och då ingår allt förutom skatten. Känns riktigt bra! Ett bekymmer mindre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Per Penning sa...

Intressant. Vad ingår i sådan leasing?

Auri sacra fames sa...

Hej!
Blev också nyfiken, är på jakt efter en bil till min sambo och är lite stressad då hennes nuvarande bil säljs i helgen, hur länge binder man upp sig på ett privat leasingavtal?

nonhosonno sa...

Halloj boys :)

Vårat avtal löper på 36 månader, men det finns även 24 månaders har jag sett.

I avtalet ingår Polo 4 dörrars 1.4 84 hästars, metallic, samt det vanliga, stereo, ac m.m. Man får köra 4500mil (utöver tillkommer en avgift), sommar & vinterdäck på alufälgar, service och försäkring, det som tillkommer är skatten, den får man betala själv så att säga.

Tycker det känns som en sund affär.

Denna deal börjar enligt säljaren ta slut, fanns inte så många bilar kvar och sträckte sig någon vecka till

Per Penning sa...

Låter som en bra deal. Var gjordes denna leasing?

nonhosonno sa...

http://www.toveksbil.se/

http://personbilar.toveksbil.se/246/artikel/17199/polo-all-inclusive.html