söndag 20 september 2009

Åtta superfrukter - Åtta anledningar

Kyäni Sunrise

Djupt i hjärtat av Alaskas tundra, finns ett bär vilka näringsegenskaper och antioxidant kapacitet har blivit kallad för ”mirakelbäret”

De handplockas i precis rätt tid.
Har ett ORAC värde på 34,994 (värdet på förmågan att neutralisera fria radikaler)

Det vilda Alaska blåbäret
Har ett mycket högt näringsvärde, de innehåller höga halter av antioxidanterna Flavonoider och Antocyaner. Antioxidanterna i blåbären kan dessutom ha antiinflammatoriska egenskaper och verka skyddande, de kan även vara bra för synen, minnet, immunförsvaret, hjärt-/kärl systemet och diabetes.

Goji
Har kallats för världens mest kraftfulla anti-åldrande mat. Det har använts i traditionell kinesisk medicin i cirka två tusen år. Kan lindra mot oro och stress, förbättrar kroppens självförsvar mot sjukdomar, hjälpa till mot klimakterieproblem, förbättra fruktbarhet, hjälpa kroppen att bygga röda och vita blodkroppar, stärka hjärtat, reducera kolesterolhalten och vara blodtryckssänkande.

Granatäpple
Forskning pekar på att granatäpplen kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, förebygga artros, motverka högt blodtryck och minska inlagring av plack i blodkärlen, motverka plack (beläggning) på tänderna, förebygga och motverka prostatacancer, ökar kvalitet och rörligheten på spermier, kan vara värdefullt vid erektionsproblem

Druvor
Traditionell kinesisk medicin är bär och frukt vanligt och just druvor anses bra för blodet. Populationsstudier runt hjärt- och kärlsjukdomar tyder på att druvor är nyttigt och resveratrol kan vara en viktig förklaring till det.

Hallon
Innehåller gott om antocyaniner som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan skydda mot till exempel artrit. Antocyaniner hjälper till att skydda små blodkärl och ökar cirkulationen. Resveratrol kanske kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancersjukdomar, demenssjukdomar och olika virus sjukdomar. Mest uppmärksammat har resveratrol blivit som ett ämne som kanske kan förlänger vårt liv och motverka åldrandet.

Tranbär
Antioxidanter i tranbär tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda tänderna mot karies, motverkar bildandet av plack på tänderna, motverkar bildandet av njurstenar, urinvägsinfektioner och verkar prebiotisk.

Noni
Kan hjälpa mot hudproblem, feber, munsår och problem med magen som förstoppning. Frukten har använts bl.a. mot astma och dysenteri. Ett av de mest verksamma ämnena hos nonifrukten är ett fytonäringsämne som kallas pro-xeronin. Pro-xeronin finns i nästan all frukt och grönt men förekommer i speciellt rikliga mängder i nonifrukten. Pro-xeronin ombildas i magen till xeronin och ger nytt liv till kroppens celler. Xeronin frigör och stärker effekterna av sk. lyckohormoner, endorfiner. Dessa hormoner har starka påverkningar på det goda humöret

Aloe Vera
Innehåller den viktiga långa kedjan av polysackarider som kan påverka immunförsvaret och ökar kroppens upptagningsförmåga. Forskning visar att få växter klarar detta bättre än Aloe Vera. Den innehåller de flesta, om inte alla, av de vitaminer, mineraler, aminosyror och andra otaliga ämnen, inklusive speciella, mycket viktiga sockerarter och enzymer som krävs för att kroppen ska fungera väl, sägs lindra smärtorna i lederna, tack vare kombinationen av inflammationsdämpande och enzymneutraliserande ämnen, stimulerar läkningen hos magsäckens och tolvfingertarmens slemhinnor, kan lindra psoriasis.

Kyäni är ett amerikanskt nätverksbolag (direktförsäljning) som säljer hälsoprodukter, Kyäni Sunrise, Kyäni Body FX samt Kyäni Sunset. Sunrise är en antioxidantisk hälsoshot baserad på bland annat vilda blåbär från Alaska, Body FX är en naturlig kväveoxid gjord av Noni plantan och Sunset är en Omega 3 från Alaska laxen. Hälsotriangeln. Läs mer om produkterna på Blue Elite.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Jonas H Svensson sa...

Tja mannen, detta var massor med intressant vetande, mer sånt. ;)

Hoppas allt e lugnt annars! :)

minna sa...

oj vad bra info! =) Jag som precis har börjat äta en massa bär=)

nonhosonno sa...

Halloj Jonas, ja allt är kanon!

minna: Bär i alla sorter och format är bäst :)

Vill ni prova min produkt? Maila mig så skickar jag några smakprov.

Patrik Berggren sa...

He,he .. ja, anti-oxidanter, vitaminer och mineraler ... det behöver vi alla stoppa i oss, utöver den kost vi idag äter.

Läste något ifrån Wilhelmsson (res. stavning av namnet) om att RDI standarden sattes någon gång under andra världskriget, med förutsättningar efter hur innehållet i maten vi då åt hade vad gäller vitaminer och mineraler etc.

Idag, med dagens mat (mindre mienraler och vitaminer i sig), högre stress, mer föroreningar, så skulle vi behöva stoppa i oss, i vissa fall 100 ggr RDI!

Du vet vilken form jag tar mitt kosttillskott i ... *LOL*

pssst, min dator kraschade innan jag hann svara på senaste mailet ... skickar du om det är du snäll, verkade intressant.

nonhosonno sa...

Patrik: du har mail :)

Anonym sa...

Svenskarna lever längst
i världen och tillhör
de friskaste alltså.
Så vi behöver inte det
där utan det är bara ett
MLM påhitt.
Gå och skäms!

Om nu kineser och
söderhavsboende samt
Alaska-bor vore en
förebild så skulle de
ju leva till 150.
Men de lever ungefär
lika länge som oss.