tisdag 21 juni 2016

Löneförhöjning

Idag blev det klart med 2016 års lön, efter en stunds löneförhandling var min nya lön klar, en löneökning med 700:- per månad.

Nya lönen gäller från april månad, så det blir lite retroaktivt, nu skall uppgifterna in till lönekontoret, sen misstänker jag att semestrar och ledighet gör att nya lönen kommer först med augustiutbetalningen, men den som spar han har.

Har ni fått klart med era löner?

6 kommentarer:

Ekonomitankar sa...

Jag har legat på låg lön tidigare men insåg att jag hade råd med en bra höjning i år, så blev +8.000 kr. Väl behövt, har ju legat så himla lågt tidigare. Bättre sent än aldrig. En tjänstepension blev det också! Grattis till mig
/Zamira

nonhosonno sa...

Grattis, gött! :)

Pengaregn sa...

Grattis! Det blir en fin extra slant det:)

Själv har jag på grund av diverse strul inte fått haft lönesamtal varken 2015 eller 2016 (än så länge). Ser verkligen fram mot att få ha det där samtalet då jag tror att jag skulle kunna klämma ur några kronor mer i månaden.

MvH Pengaregn

nonhosonno sa...

Tackar! Då hoppas vi du får det samtalet snart :)

Maxa Allt sa...

För mig (och de flesta andra) är det mer "lönebesked" än "löneförhandling". Jag har dock aldrig gått med på det utan fått en ökning efter alla mina "besked" senaste 9 åren. Min taktik är att ge mer eller mindre konkreta anledningar varför jag är så bra och inte ge sig. Mina chefer har aldrig kunnat säga emot så det har mynnat ut i att de känner att de ger mig mindre än jag förtjänar. De vet att det inte är värt några hundralappar att ha en anställd som blir missnöjd så det har alltid gått att fixa på något sätt, oavsett vad de säger i början. Förra året kunde jag inte ens motivera varför jag förtjänade mer pengar (pga förutsättningar med tappade projekt/kunder), mer än att jag var jävligt lojal och dedikerad. Fick vad jag ville ha ändå.

Stå på er på förhandligen, den kommer bara en gång per år! Våga skryta, lyfta fram era framgångar och styrkor. Är det någon gång det inte är fult att snacka pengar eller vara "girig" så är det då! Glöm sen inte att hela ökningen ska rätt in i pengamaskinen ;)

nonhosonno sa...

Underbart, helt rätt! :)