måndag 24 juni 2024

Pensionspåsen juni 2024


Påsen med pengar till pensionen, med allmän, ppm och avtalspension, uppgår nu i juni 2024 till lite drygt 3,6 miljoner. Uppgifter från minPension.

Några tidigare inlägg med totalen finns här och här.

Är nu några år över 50 strecket, hur ser det ut för er?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag 2,1. Men så är jag ju "bara" 37 år, så hoppas det hinner växa en del innan det är dags.
/Emil

Hank sa...

Strax över 30 och har drygt 1,1 msek intjänad pension, tjänstepensionen står för drygt 20%. Dock endast jobbat 5 år efter examen och har nu kommit upp en del i lön. Så hoppas kunna få upp pensionen kommande år och framförallt tjänstepensionen nu när man ligger över gränsen och får en högre avsättning där.

Anonym sa...

49 år och har precis passerat 5 milj.

nonhosonno sa...

Tackar för svaren! Vi kämpar på :)

Lasse Mendacks sa...

48år och 5,4 milj. 3milj i Allmän pension där ppm står för 900 000:-
2,4 milj i tjänstepension, lönade sig att lägga en skapligt stor del i Robur technology för ett gäng år sedan. Jobbat skift inom industri i 25 år nu och börjar se en möjlighet att kunna gå hem vid 55 års ålder om utvecklingen håller i sig någorlunda. Har runt 2 milj i privat sparande också där det månadssparas och all utdelning återinvesteras.

nonhosonno sa...

Grymt bra! Ja du kan ta igen dig och skippa väckarklockan vid 55 :)

Anonym sa...

Svårt att veta vad som är en bra summa och om det egentligen finns någon rimlig summa man behöver ha uppnått för att gå i pension vid 55 års ålder. Är det ens möjligt utan privata sparande eller tillägg?

Lasse Mendacks sa...

Utan privat sparande är det nog tufft. Räknat på att ta ut tjp på 10 år och det räcker med god marginal att täcka mina fasta utgifter som det ser ut idag. Utdelningar och fonduttag får täcka mina vardagsutgifter, nöjen och oförutsedda utgifter. Bor själv i ett litet hus, inga barn och inga lån förutom en ganska låg belåningsgrad på huset. Har dessutom lite vajsing med lungorna så räknar inte med att bli lastgammal och vem vet hur många bra år man har kvar.