söndag 28 juli 2019

Skatten är betald

Staten skall ha sitt, så nu är skatten på vinsten från husförsäljningen betald, en stor summa (för oss) rätt in i statskassan. Härligt att ha gjort rätt för sig redan nu och inget mer att behöva tänka på.

Den som är satt i skuld är icke fri, ett citat från Göran Persson, nu stämmer det inte riktigt in på oss, då vi har ett privatlån kvar till 4,99% ränta, som vi valt att inte betala av ännu, pengarna finnes, men har valt att ha cashen som sparande istället, insatta i både aktier och fonder, och kommer förhoppningsvis avkasta lite mer än räntan vi får betala.

Förövrigt har vi inte en skuld till någon, helt fria att styra över våra inkomster/kostnader/utgifter, en helt underbar känsla.

Rätt eller fel?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är rent vansinne att inte betala av ett privatlån á nästan 5%. Fine om det är en ränta á 1-2% på sin höjd. Men 5%? Det kommer ni inte tjäna särskilt mycket pengar på i förhållande till risken att investeringarna kan gå ner i värde, och att ni då losar ut på all ränta.

Putte sa...

Det går att belåna sin portfölj till mycket lägre ränta. (i vissa fall ända ner till noll (0)procent)

Han sa...

Inte fel i sig att låta ett privatlån ligga för att ha kvar ett vettigt sparande. Ni borde dock kunna lägga om lånet och spara in ett par procent i ränta på det!

Lina sa...

Jag vet bara att jag AVSKYR skulder :-) (Men det gör väl alla!). Det känns som en smutsig fläck, en böld, en parasit på hela mitt väsen...Jag har bara bostadslån idag dock, och det må ju vara okej, men ÅH vad jag skulle vilja få bort lite skuld även där...

Anonym sa...

Som ägare i ett flertal banker och finansbolag tackar jag Vill Ha Allt för att ni säkerställer att mina bolag fortsatt går fin-fint. Har ni funderat på att utöka lånet, jag är säker på att mina bolag gärna står till tjänst.

nonhosonno sa...

Tack alla för kommentarerna, härligt med lite olika input!