onsdag 13 april 2016

Bärkasse


Inspirerad av Sparo och hans inlägg om plastpåsar, gjorde jag idag slag i sak och köpte en "bärkasse" istället för plastpåse när jag handlade. En bärkasse på Lidl kostade 9,90:- och en plastpåse eller papppåse går loss på 2:- eller mer, så denna bärkasse är intjänad efter fem kassar mat.

Vad kan vi då spara i pengar under ett års tid? Jag räknar med att vi idag köper minst fem plastpåsar i veckan till summan av 10:- vilket då blir 520:- per år i plastpåsar, vi "investerar" i tre bärkassar till så att vi har fyra stycken totalt, till priset 40:-, så istället för en utgift på 520:- landar vi nu på 40:-

Vi använder idag plastpåsarna till sopor, så då får vi istället köpa 10 rullar med lite tunnare 25 liters påsar på ÖoB för ändamålet, varje rulle innehåller 25 st och kostar 5:-

Summan av dagens verksamhet blir således en utgift på 90:- istället för minst 520:- per år.


6 kommentarer:

jeanette sandelin sa...

Hållfastheten i de tunna påsarna till ens sopor är att anmärka på dock. Tycker att de knappt bär mina sopor ur hinken till soptunnan... Hm...Får grunna ett varv till :)

Anonym sa...

Lägg i mindre sopor i de tunna påsarna och töm oftare så håller dom. De kostar ju knappt nånting så kostnadsökningen är försumbar.

nonhosonno sa...

Har införskaffat de tunnare påsarna nu, billiga som tusan, men får inte lägga i för mycket för då ligger nog soporna halvvägs ut i hallen :)

Micke Larsson sa...

Vad kul att mitt plastpåsinlägg fått vingar! Själv kör jag, som sagt, brödpåsar för de sopor som blir kvar när komposten, plasten, pappret och metallen tagits bort. Små är de, men av någon anledning är plasten lika tjock som i påsarna man köper i kassan, så de tål att trycka ner sopor i ganska hårdhänt och välpackat.

starta om mitt i livet sa...

bara älskar såna här spartips!

nonhosonno sa...

Ja underbart med spartips :)