lördag 8 maj 2010

Tingsryd investering!


Har under veckan som gått gjort lite nyinvesteringar samt förändringar i våran ekonomi.

Fick efter tips nys om bolaget Tingsryd 1609 AB, ett nybildat bolag. Där nu möjligheten finns att bli delägare och teckna sig för lite aktieandelar, varje andel kostar 1609:-, likaså en mile på Tingsryd banan :) Känns som en kanon idé och som en spännande krydda i min portfölj.

Om Tingsryd 1609 AB

"Bakgrund och verksamhetsidé: Idén till Tingsryd 1609 AB publikt tillkom under en bilresa till travtävlingar på Solvalla. Idén blir nu verklighet genom att styrelsen konstituerat sig och organisationen formas m.m. Idén är att genom köp av elitstammade unghästar som tränas vid TingsrydTravet nå sportsliga framgångar och därigenom öka ägarnas värde långsiktigt samt bidra till att ge travsporten en stark förankring genom bred ägarbas. Satsning på elitstammade unghästar ger oss goda chanser till sportsliga och ekonomiska framgångar. Genom att många ägare går samman skaffas både det erforderliga kapitalet för att investera på elitnivå och långsiktig uthållighet. Den stora bredden i ägandet innebär låg risk för den enskilde samt bidrar till att bredda, förankra samt stärka travsporten. Samarbetet med TingsrydTravet är en viktig del av vårt koncept. Kan samarbetet bidra till framgångar för TingsrydTravet med större publik, fler aktiva, fler hästar, utökat spel, fler hästägare, fler travdagar, höjda prissummor etc. så gagnar det travsporten allmänt men oss som är anslutna till Tingsryd i synnerhet. I vårt koncept ingår även att bidra till andra aktiviteter som kan ge våra aktieägare spännande sportsliga upplevelser på elitnivå samt socialt trevlig samvaro."

Kan det ge mig en passiv inkomst i framtiden kanske?

Har i veckan även öppnat upp konto hos Avanza till barnen och startat ett månadsspar i Avanza Zero till de var.

Förändringar i ekonomin och utgifter har också skett, har genom ändring i TV utbudet, gått från Telia Stor till Telia Lagom , samt plockat bort nummerpresentatören på telefon sparat 60+20= 80:- i månaden, band mig i 12 månader för lagom och fick således 3 månader gratis, vilket gör en total besparing på 1257:- första året. Kanon, känns fint!

Mitt glas är tomt, nu skall jag ta en till :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: