torsdag 13 oktober 2016

Extra jobb

Har sökt och fått ett litet extra jobb, en helg eller hela 3 dagar i månaden :)

Har funderat länge på jobb och fritid, och då fritid i synnerhet, så helt plötsligt uppenbarade det sig en liten tjänst som jag kände att jag ville söka. Helst skulle jag ju vilja göra en exit och jobba sporadiskt men det är inte optimalt just nu, så detta är en perfekt extra tjänst, att prova på om det är en inriktning jag skulle vilja pyssla med, och är det så, kommer det säkert möjlighet till fler timmar.

Planen är nu att köra på detta under ett år, och pengarna det genererar kommer stoppas undan eller läggas in i amorteringen.

Tanken med detta är oxå att det kanske öppnar upp nya dörrar och att jag skall våga ta klivet mot något nytt i arbetslivet.

Vidare så har jag gjort en grundlig uträkning av våra finansiella muskler, och om ca 4 år är vi framme vid den tidpunkten där jag skulle kunna gå ner i arbetstid och få mer fritid, kanske har jag då slutat mitt nuvarande och bara kör på extra jobbet, eller något helt annat, vem vet?

För att inte ta mig vatten över huvudet och jobba för mycket kommer jag avsluta några dåligt betalda uppdrag jag idag har, och som tar några kvällar per månad i anspråk.

Vad är det för spännande tjänst jag fått? Inom ett intresse jag haft hela livet, film, närmare bestämt maskinist och kassa på en biograf :)

Yea!

5 kommentarer:

Per Penning sa...

Det låter roligt! Biomaskinist! :-)

nonhosonno sa...

Japp riktigt skoj :)

Maxa Allt sa...

Skoj med extrajobb! Även att sluta och kanske köra bra extrajobbet, låter soft :) Lycka till!

Pengaregn sa...

Fasen va kul! Helt klart ett extraknäck jag också skulle kunna tänka mig:) Bjuds det på fribiljetter som bonus månntro?

MvH Pengaregn

nonhosonno sa...

Tackar!

Japp det bjuds på fribiljetter :)