söndag 25 augusti 2024

PPM augusti 2024


Har stuvat om lite sedan sist, några byten och lite omfördelning av procent, har landat i dessa för tillfället, och kommer troligtvis justera procenten en gång till om någon månad. Har bytt AP7 aktie till AP7 ränta, har fått någon liten känsla av att det kan bli stökigt i höst/vinter, men vem vet, men jag går på känslan. Portföljen har gått lite upp sedan sist.

Värde idag 616579:- värdeutveckling i år 11,8%

AMF Aktiefond Småbolag
AP7 Räntefond
Länsförsäkringar Global Index
Avanza Global
PLUS Småbolag Sverige Index

torsdag 22 augusti 2024

Inlägg 2500


Detta inlägg blir mitt 2500:e så får bli några rader om det :)

Skrev mitt första inlägg lördagen 18 oktober 2008, alltså snart 16 år sedan, oj vad tiden rinner iväg. En salig blandning av inlägg, så finns mycket att gå tillbaks och läsa, blir som en liten minnesbank för mig själv.

Har varit sparsam med kalorierna denna vecka, och kommer köra så måndag till torsdag, en blandning av olika kvarg, yoghurt, keso och ägg, inget snask/godis, på fredagar blir det ute lunch med kollegorna, och helgen blir normal, känns som ett bra upplägg.

Vikten idag visade på 108,8 kg så det går åt rätt håll.

måndag 19 augusti 2024

Nystart


Då var första dagen gjord efter semestern, och det gick som på räls, typ, gick igenom det som kommit in och planerade in jobb några veckor framöver samt var ute och gjorde lite smått.

Start på riktigt idag med vikten, kommer köra någon variant av 5:2, tror jag, och minska på utemat under arbetslunchen, får laborera lite, men idag blev intaget totalt 3st ägg, 500g kvarg, 200g kött och några skedar grekisk yoghurt, så ca 1000 kcal landade intaget på.

Imorgon får det bli 1 ägg och 250g yoghurt till frukost, 300g kött och 250g yoghurt till lunch samt sen en middag när jag kommer hem.

Vikten idag visade på 109,9 kg

lördag 17 augusti 2024

Semesterdagar


Ja det börjar dra ihop sig, börjar kännas i kroppen att nu är det dax igen, på måndag ringer klockan och det är åter dax att äntra blåbyxorna, pigg, fräsch och taggad? Efter en dag eller så är semestern ett minne blott, då lunkar det på igen och man är inne i rutinerna som vanligt, hjulen rullar på.

Arbetsmobilen ligger på laddning och arbetskläderna är framplockade.

Har kvar 10 semesterdagar att plocka ut, så blir till att ansöka om semester 3 dagar runt jul, så får man 12 lediga dagar där, och kanske några dagar i oktober, får planera in något skoj, en långhelg på hösten, sen några dagar kvar till något spontant eller oförutsett.

Vid årsskiftet trillar det in 32 nya. Hur många semesterdagar har du till ditt förfogande?

torsdag 15 augusti 2024

After work


Jag suger ur det goda på sista semesterveckan, så idag blir det en AW med pensionären och en annan kär vän som återgått i jobb.

Har haft en väldigt skön och härlig ledighet, men 5 veckor går fort, så på måndag är det dax igen, då ringer klockan.

måndag 12 augusti 2024

Produktionsstopp


Har varit och tagit en kopp kaffe med en gammal arbetskompis nu på morgonen, lite tjöt, och så ville han ha lite assistens med att ansöka om sin allmänna pension, han är 63, jobbat hela livet och i perioder mer än heltid, han kommer som det låter nu fortsätta arbeta till och från ett tag till, vill nog inte släppa det helt, men medans han är fräsch och pigg kunna ta det lite lugnare.

Han väntar med avtalspensionen tills 65 års dagen, och drygar då ut inkomsten fram till dess med lite jobb.

Dagens goda gärning :)

Ny vecka och nya möjligheter, många snurrar igång arbetslinjen idag efter semestern, jag går in i sista semesterveckan, så får njuta en stund till.

Är du tillbaks i jobb eller är du ledig?

fredag 9 augusti 2024

Temperaturen


Börsen just nu är lite instabil, kommer det gå upp eller ner? Kan nog bli skakigt ett tag framöver känns det som.

Igår köpte jag en aktie, en amerikansk, Celsius, tyckte det passade fint med tanke på att vi sparar för att kunna göra en resa till USA om några år, så den får ligga där tills det blir dax, och förhoppningsvis står kursen högre då än nu.

Var längesedan jag köpte på amerikanska börsen, sisådär 10-12 år sedan tror jag.

torsdag 8 augusti 2024

På hemmaplan


Då var vi hemma igen efter några dagar ute på vift. Har haft det skönt och trevligt med lite sevärdigheter varvat med god mat och dryck.

Nu snurrar tvättmaskinen, och strax bege sig till affären för att fylla upp kylen igen. Idag blir det till att laga middag hemma.

fredag 2 augusti 2024

Driver priset?


Har varit nere i byn och införskaffat några goda drycker och fyllt upp tanken på diesel maskinen till nästa roadtrip, priset på olja och drivmedel är på väg upp sägs det, men idag på morgonen kostade dieseln 17,99 per liter, och jag hade en 50 öring rabatt så mitt pris blev 17,49

Stor skillnad sedan årsskiftet då reduktionsplikten sänktes, och toppen var väl runt 28:- i oktober 2022.

torsdag 1 augusti 2024

Resmål


Sparmålet till ett kommande resmål, en USA resa med hotellnätter i Las Vegas, Fresno, Merced, San Francisco, Monterey, Santa Maria och Los Angeles, med stopp och rundturer i Grand Canyon, Yosemite nationalpark, Sonoma vindistrikt, Alcatraz, Hollywood, Beverly Hills mm

Ja något liknande detta kan det bli.