Sidor

söndag 16 juni 2024

Gamla kläder


Läste Sparos inlägg nu på morgonen och fick lite feeling, så har roat mig med att rensa bland kläderna, har väldigt mycket olika tröjor, skjortor, t-shirts o linnen, en t-shirt som ofta åker på är från 2012, den börjar bli väldigt tunn, men är väldigt skön.

I år har jag köpt ett nytt linne, så klädkontot är inte jättestort, utan använder kläderna länge och ofta favoriterna.

Rensat ut osköna, slitna och urväxta kläder, de får åka till kläd insamlingen, kvar blev favoriterna även den tunna, ett tag till, men får nog öppna lädret lite och köpa någon ny tröja och t-shirt.

Lite luftigare garderob fick jag på köpet, nu blir det till att steka potatis så vi får något i magen.

lördag 15 juni 2024

Bilförsäkringar


Gjorde en genomgång på bilförsäkringarna för cirkus ett år sedan, och gjorde då ett byte på den ena bilen, från Länsförsäkringar till Svedea, fick ner försäkringen med drygt 2000:- per år. Andra bilen är hos IF, men skiljde inget direkt då, så den har löpt på, men nu börjar det närma sig nytt avtalsår, så kollade med Svedea igen och nu var det skillnad, 1100:- billigare per år, och lägger jag till ett XL tillägg med väg assistans utan självrisk mm blir skillnaden fortfarande 600:- billigare per år, så blir till att teckna nytt, och en liten peng sparad.

fredag 14 juni 2024

Nedräkningen börjar


19 arbetsdagar kvar sedan startar semestern, 5 lediga och härliga veckor väntar.

Fredag idag och njuter av en kall, lite musik och slapp i fåtöljen. Tjoho!

söndag 9 juni 2024

lördag 8 juni 2024

EU-valet


Imorgon är det val till Europaparlamentet 2024, jag lade min röst tidigare och förtids röstade.

Hur gör du, förtids röstar eller går du till vallokalen på valdagen?

fredag 7 juni 2024

Gruppavtal


Hyresvärden har tecknat grupp avtal på bredband i vårat hyreshus, fiber från Telia, så kostnaden går ner från 599:- i månaden till 350:- det tackar vi för. Tidigare i år blev det billigare mobilabonnemang, undrar vilken annan utgift vi kan få ned kostnaden för?

torsdag 6 juni 2024

En ledig dag


Nationaldagsfirande 6 juni, Sveriges nationaldag. En röd dag i almanackan och således ledig från jobbet. Tog mig en liten timme extra tid i sängen innan jag klev upp och slog på kaffet, regnet smattrar mot rutorna till och från samtidigt som solen försöker bryta igenom. En tur in till byn sen o kolla läget, utöver det troligtvis en lugn dag i hemmets vrå.

onsdag 5 juni 2024

Prisad vare skatteåterbäringen



Då satt skatteåterbäringen på kontot, slantar som går in i semesterkassan och skall användas till diverse trevligheter under den stundande sommarledigheten.

I år är det inga konserter inbokade, utan bara ett antal stugnätter runt om i Sverige, åka runt och kika lite, sevärdheter, slappa, äta glass, mat och god dryck. Kan även bli en tur över gränsen och ett besök i grannlandet Norge.

tisdag 4 juni 2024

Avtalspension juni 2024



Uppdatering på avtalspensionen, nu i juni 2024, ett halvår tillbaks finns här,

AMF:
AMF Generations portfölj
Värde 581644:- 

Folksam-LO:
Entréfond Åldersanpassad Väst
Folksam LO Sverige
Folksam LO Världen
Värde 272831:- 

Länsförsäkringar:
Traditionell
Värde 19644:- 

Totalt värde: 874139:-

måndag 3 juni 2024

Löneförhandling 2024



Årets avtal är klart och det resulterade i en höjning med 3,2% för min del. Retroaktivt från 1 april och utbetalning på juni lönen.

söndag 2 juni 2024

Billigare abonnemang?



Det finns en uppsjö av olika mobiloperatörer och mobilabonnemang där ute, men ibland är det bra att gå igenom sitt behov och kanske byta för att få ned kostnaden. Vi gjorde ett byte tidigare i år då vårt behov ändrats och det fanns billigare alternativ. Vi flyttade 3st abonnemang och kapade utgifterna med drygt 300:- per månad.

Vi flyttade till Fello, ett mindre bolag som ligger i Telias nät, med 5G, surfpott, e-faktura mm, några knapp tryck och bank-id, smidigt sen var det klart, nya sim kort kom med posten. De avslutade våra gamla abonnemang och allt löpte smärtfritt.

Gillar man bonusprogram finns även det, så möjligheten att få ännu billigare räkningar :)

"För varje vän du bjuder in, bjuder fello dig på en månadsavgift helt gratis! Om du exempelvis bjuder in sex vänner, då täcker fello dina månadsavgifter för ett halvår. Så nu till frågan: Hur många blivande fellos känner du?"

PPM juni 2024



Då har vi kommit en bit in på året och dax för en avstämning, förra finns här.

PPM portföljen juni 2024, värdet idag 597969:- värdeutveckling i år 8,4%

AMF Aktiefond Småbolag
AMF Aktiefond Europa
AP7 Aktiefond
Länsförsäkringar Global Index
Avanza Global

Värdeutveckling 7,9% snitt per år sedan start

måndag 1 januari 2024

Nytt År!


Nytt år nya möjligheter heter det ju, så önskar oss alla ett riktigt gott nytt år med massor av skoj och positiva händelser. Skål!