Sidor

onsdag 26 juni 2024

Funderingar, tankar och åtaganden


Ibland sätter man sig ner och tar en fundering över livet, vad man gör, hur man mår, vad man vill göra, jobb, fritid osv.

Printar ner lite vad som rör sig i skallen just nu, saker jag tänkt och säkert skrivit ner tidigare, men livet rullar på, oftast i samma hjulspår.

Planer man har inför framtiden, och som i vissa fall kommer bli svåra att uppnå.

Idag går tankarna åt jobb och åtaganden, som så många gånger förr :)

Jobbet är toppen, ett av de bästa jobb man kan ha tror jag, fritt under ansvar, bra arbetstider, bra kollegor, även lönen är i mitt tycke oxå helt ok*, likväl funderar man. Göra allt mellan a-ö, fixa det, det och det, hjälpa till där, serva alla, men ibland blir man bara trött på det, och just nu är det en sån period.

100% tjänst, arbeta 8 tim om dagen 5 dagar i veckan.

Åtaganden jag har är det inget fel på heller, faktiskt rätt trevliga, förutom att man lägger tiden, och det är ju det, blir mindre fritid, och man blir ju inte yngre direkt.

Åtagande 1 utförs en stund efter jobbet, så hem o duscha, käka och sen vända igen, även en resväg med bilen, ca 10 gånger per år och i genomsnitt 2,5 tim per gång från att jag lämnar hemmet och åter kliver igenom dörren, inbringar i år 915:- efter skatt per gång. (1 arvode oavsett tidsåtgång)

Åtagande 2 utförs i direkt anslutning till jobbet men i byn, även där ca 10 gånger per år med ett genomsnitt på 1,5 tim per gång, inbringar runt 450:- efter skatt per gång. (betalt per påbörjad halvtimma)

Funderar nu starkt på att avsluta åtagande 1, ett åtagande som hängt kvar sedan en tidigare och lång anställning, pengar är trevligt, men fritid trevligare, även om det bara är typ 1 kväll i månaden. Ett naturligt bryt är i början av nästa år, så jag har lite betänketid, eller så gör jag bara slag i sak i höst.

Mycket tankar och funderingar nu.

*(fast sett till vad man gör och hur många olika uppgifter som utförs utöver arbetsbeskrivningen så skulle man nog upp x antal tusenlappar i månaden)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar