torsdag 9 januari 2014

Fortsatt ekonomi rensning

Nu är jag riktigt igång, dagens skörd av rensningar i ekonomin, ytterligare en uppsägning.

Har suttit med dubbla bredband ett tag, då det mobila bredbandet blev för klent med all streaming, vi tittar ju på tv genom internet, begränsningen slog till hela tiden, så var tvungen att skaffa ett fast bredbands abonnemang hos Glocalnet.

En god tanke om besparing då slog alltså inte helt rätt ut, men ordningen har med dagens samtal blivit återställd, 3 mån uppsägningstid från idag, så från början av april slipper vi den utgiften.

Är nu uppe i summan 749:- per månad, en rejäl ekonomisk rensning, lägger vi där till nettoökningen hamnar vi runt 1300:- mer per månad, vilket kommer användas till amortering och buffert istället.

Undrar vad nästa steg blir :)

Läs även andra bloggares åsikter om 

2 kommentarer:

Auri sacra fames sa...

Skönt att bli av med en massa småutgifter och se att de tillsammans blir ganska stora pengar.

Pratade med en kompis härom veckan som också haft mobilt bredband. Han ringde och klagade då inte bredbandskollen visade 7,2 mb som han betalade för. Tillslut ringde någon upp och berättade om ett par steg han skulle göra och plötsligt hade han 7,2 mb hastighet.

Efter det installerade han fiber och likt det mobila bredbandet så visade inte bredbandskollen hastigheten han betalade för. Han ringde och klagade och plötsligt så var hastigheten korrekt.

Mitt svar var:
Skämtar du?

Han svarade, tänk dig själv, jag betalar för 100 och får bara säg 75 i hastighet. Då kan de sälja 5 + 10 + 10 mb till någon annan med 100% vinst. Jag vet inte hur det fungerar men det han sa lät logiskt och han har ingen anledning att ljuga som jag ser det.

Kör mitt eget bredband via router så jag har inte bredbandskollat då jag tror det tappar effekt och har därför inte heller klagat... Men kanske borde jag kolla upp det med en fast kabel... Vi har samma leverantör av fiber...

nonhosonno sa...

Ja riktigt skönt, underligt bara att vi drar på oss dem, när utrymmet finns tenderar det att dra iväg, men bot och bättring :)

Ja hastigheten osv med bredband kan dom nog spexa en del med, bra förtjänst för dom.