onsdag 13 februari 2013

Billigt boende?

Reporäntan lämnas oförändrad blev dagens besked från Ingves, inte helt otippat.

Vi skall skriva om våra bolån i oktober - november senare i år, och har vi lite tur ligger ränteläget fortfarande lågt, har tänkt att åter binda, min plan är att även höja amorteringen, någonstans runt 1000:- extra per månad, vilket skulle medföra att när jag börjar lyfta pension om sisådär 23 år, är större delen av bolånen betalda.

Nu är det ju att planera riktigt långt in i framtiden, vilket kan kännas lite konstigt och till och med lite knäppt kanske, men med den avbetalningstakten kommer vi bo riktigt billigt när inkomsten sjunker, och vi har då förhoppningsvis pengar över att lägga på roligare saker som pensionär.

Rätt eller fel, hur resonerar du?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Amortera av lånen så fort du kan. Att jag är skuldfri ångrar jag inte en sekund.
Lycka till!

Anonym sa...

Jag amorterar också, även fast det kommer ta rejält tag att betala tillbaka. Vår amorteringstakt är rätt så exakt 2.5% men vill högre. Vad skulle ni komma upp i om ni höjde med 1000 kr?

nonhosonno sa...

Tack båda. Höjer jag med en tusenlapp så hamnar vi på strax över 3% per år.

Spargrisens Mor sa...

När vi blev pensionärer för 1-1,5 år sedan hade vi inga lån kvar, och det är riktigt skönt nu. Det betyder att vi bor riktigt billigt, bara de löpande utgifterna, vatten, sop, försäkring, el...
Våra pensionspengar räcker till roligare saker än räntor o amorteringar...
Tycker att du/ni resonerar helt rätt.